Privacy Statement

In dit Privacy Statement staat omschreven wat we doen met de informatie die u met ons deelt als sollicitant, medewerker of klant. We gebruiken deze informatie altijd in overeenstemming met ons privacybeleid.

XXL-Bouwsupport BV hecht grote waarde aan zorgvuldige en veilige omgang met privacygevoelige informatie van haar websitebezoekers, kandidaten, werknemers en zelfstandigen. XXL-Bouwsuport heeft daarom dit privacy statement opgesteld. XXL-Bouwsuport behandelt en beveiligt de aan haar toevertrouwde persoonlijke informatie uiterst zorgvuldig. Met dit privacy statement geeft XXL-Bouwsuport inzicht hoe XXL-Bouwsuport in voorkomende situaties conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) met uw persoonsgegevens omgaat.

Wie zijn we?

Dit privacy statement is van toepassing op het gebruik van (met inbegrip van de toegang tot) de website www.xxl-bouwsupport.nl die beheerd wordt door XXL-Bouwsupport BV (KVK 34339845) met hier alle onder hangende hoofd- en nevenvestigingen (hierna te noemen: “XXL-Bouwsupport”, “wij”, “we”, “ons” of “onze”) met inbegrip van de content en diensten die via deze website www.xxl-bouwsupport.nl ter beschikking wordt gesteld.

Dit statement beschrijft (samen met de documenten waarnaar wordt verwezen) welke persoonsgegevens wij van u verzamelen en hoe wij uw persoonsgegevens verwerken.

XXL-Bouwsupport is verwerkingsverantwoordelijke in de zin van de AVG en heeft daarmee zeggenschap over de verwerking van de persoonsgegevens en stelt het doel en de middelen voor de verwerking vast.

XXL-Bouwsupport schakelt soms andere bedrijven in om diensten voor haar uit te voeren. XXL-Bouwsupport blijft in deze situaties verantwoordelijk voor de verwerking van uw persoonsgegevens. Met deze bedrijven maakt XXL-Bouwsupport contractuele afspraken over de omgang van uw persoonsgegevens, zodat uw privacy gewaarborgd blijft.

Technische informatie en cookies

Wanneer u onze website bezoekt, verzamelt de website automatisch informatie over de apparaten van onze bezoekers. Het gaat hierbij bijvoorbeeld over informatie met welk apparaat de website wordt bezocht, het IP-adres van uw apparaat, het IP-adres van uw Internet Service Provider, het besturingssysteem dat u gebruikt, datum en tijd van uw bezoek, het internetadres van de website vanwaar u rechtstreeks bent doorgelinkt, de door u bezochte pagina’s en de informatie die u heeft bekeken op de website, de geolocatie waar u zich bevindt en het materiaal dat u opstuurt naar en downloadt van de website. Wij gebruiken deze technische informatie voor het beheer van de website en ter verbetering van de kwaliteit en effectiviteit van onze website.

XXL-Bouwsupport maakt gebruik van cookies en webstatistieken. Zodoende kunnen wij onze website beter aanpassen op de gebruiksvoorkeuren van onze bezoekers. Cookies zijn kleine stukjes informatie die op uw computer worden opgeslagen. Bij een volgend bezoek aan onze website worden deze kleine stukjes informatie herkend wat uw bezoek eenvoudiger maakt. U kunt hier meer over lezen in ons Cookiestatement.

Wanneer verzamelen wij uw persoonsgegevens?

In de volgende gevallen is het ons toegestaan uw gegevens te bewaren en verwerken:

XXL-Bouwsupport verzamelt uw gegevens vanaf het moment dat u uw gegevens invult of achterlaat op onze website, u zichzelf inschrijft op één van onze vestigingen of op andere wijze aanmeldt of wanneer u wordt aangemeld om gebruik te maken van werkgerelateerde dienstverlening.

  • Als u XXL-Bouwsupport toestemming hebt gegeven voor de verwerking van uw persoonsgegevens voor een of meer specifieke doeleinden;
  • Als de verwerking noodzakelijk is voor de uitvoering van een overeenkomst waarbij u partij bent, of om op verzoek van u vóór de sluiting van een overeenkomst maatregelen te nemen;
  • Als verwerking noodzakelijk is om te voldoen aan een wettelijke verplichting die op XXL-Bouwsupport rust;
  • Als de verwerking noodzakelijk is om uw of andermans vitale belangen te beschermen;
  • Als de verwerking noodzakelijk is voor de vervulling van een taak van algemeen belang of van een taak in het kader van de uitoefening van het openbaar gezag dat aan XXL-Bouwsupport is opgedragen;
  • Als de verwerking noodzakelijk is voor de behartiging van de gerechtvaardigde belangen van XXL-Bouwsupport of van een derde, behalve wanneer u belangen of de grondrechten en de fundamentele vrijheden die tot bescherming van uw persoonsgegevens nopen, zwaarder wegen dan die belangen.
  • Vraag en aanbod op de arbeidsmarkt bij elkaar brengen.
  • U op de hoogte te brengen van interessante aanbiedingen van producten en diensten van XXL-Bouwsupport en van derden.
  • Gewerkte uren te registreren en te verwerken in ons salarissysteem. Uw geschiktheid en beschikbaarheid te kunnen beoordelen in verband met een bemiddeling naar vast of tijdelijk werk dan wel een opdracht, waarbij ook gebruik gemaakt kan worden van testresultaten, referentiechecks, social media (indien van toepassing voor de functie en in de vacaturetekst is aangegeven).
  • U te benaderen voor commerciële aanbiedingen, nieuwsbrieven en promotie-acties die voor u interessant kunnen zijn, uitsluitend indien u zich daarvoor heeft aangemeld (opt-in).
  • Een werknemers- of personeels-/bemiddelingsrelatie met u aan te gaan en te onderhouden en hiervoor de relevante administratie uit te voeren.
  • Onze re-integratieverplichtingen na te komen en te voldoen aan (het vanuit de overheid opgelegde doeleinde) om personen met een grote(re) afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen.
  • Een opdracht bij de opdrachtgever te kunnen vastleggen in een overeenkomst met de opdrachtgever en de overeenkomst met de opdrachtgever te onderhouden en na te komen.
  • Ten behoeve van onze opdrachtgevers gegevens te verwerken in het kader van een pre-employment screening.
  • Voor het bevorderen van uw persoonlijke ontwikkeling en inzetbaarheid, waaronder training, opleiding en testen.
  • Voor managementdoeleinden waaronder managementinformatie, het verzorgen van interne controles en bedrijfsveiligheid en het uitoefenen van audits en accountantscontrole.
  • Kwaliteitsdoeleinden zoals certificering.
  • Subsidies, premiekortingen e.d. aan te vragen.
  • Als we een werknemers- of personeels-/bemiddelingsrelatie met u zijn aangegaan, voor naleving van wet- en regelgeving, waaronder maar niet beperkt tot identificatie, arbeidswetgeving, fiscale- en sociale zekerheidswetgeving, bestrijding van fraude en nationale en internationale sanctiewetgeving.
  • NAW gegevens, e-mailadres, telefoonnummer, bank- en/of girorekeningnummer en andere contactgegevens
  • Geboortegegevens, leeftijd, geslacht
  • Curriculum vitae (cv), informatie over opleiding, stages en werkervaring
  • Gegevens over trainingen en opleidingen en/of testen die je zelf of via ons hebt gevolgd of gedaan
  • Gegevens over beschikbaarheid en verlof
  • Nationaliteit, BSN & identiteitsbewijs (kopie identiteitsbewijs), een eventuele werkvergunning
  • Gegevens in het kader van een pre-employment screening
  • Gegevens betreffende de aard en inhoud van de vorige arbeidsbemiddelingen, alsmede betreffende de beëindiging ervan
  • Andere gegevens die van belang (kunnen) zijn in het kader van de beoordeling van de geschiktheid van de kandidaat, bijvoorbeeld referenties en getuigschriften en gegevens betreffende werkervaring
  • Overige gegevens die gerelateerd zijn aan de personeels-, salaris- en verzuimregistratie
  • Op vrijwillige basis andere content waarmee u zichzelf voorstelt (video, foto)
  • Andere dan de hierboven genoemde gegevens waarvan de verwerking wordt vereist ingevolge of noodzakelijk is met het oog op de toepassing van de wet

Waarom verzamelen wij uw persoonsgegevens?

Uw persoonsgegevens worden gebruikt om de aan u aangeboden hr-diensten zo goed mogelijk te kunnen verlenen, waaronder uitzenden, detachering, bemiddeling, salarisadministratie, personeelsmanagement, persoonlijke ontwikkeling en inzetbaarheid en werving en selectie.

XXL-Bouwsupport gebruikt uw gegevens voor onderstaande doeleinden:

  • Vraag en aanbod op de arbeidsmarkt bij elkaar brengen.
  • U op de hoogte te brengen van interessante aanbiedingen van producten en diensten van XXL-Bouwsupport en van derden.
  • Gewerkte uren te registreren en te verwerken in ons salarissysteem. Uw geschiktheid en beschikbaarheid te kunnen beoordelen in verband met een bemiddeling naar vast of tijdelijk werk dan wel een opdracht, waarbij ook gebruik gemaakt kan worden van testresultaten, referentiechecks, social media (indien van toepassing voor de functie en in de vacaturetekst is aangegeven).
  • U te benaderen voor commerciële aanbiedingen, nieuwsbrieven en promotie-acties die voor u interessant kunnen zijn, uitsluitend indien u zich daarvoor hebt aangemeld (opt-in).
  • Een werknemers- of personeels-/bemiddelingsrelatie met u aan te gaan en te onderhouden en hiervoor de relevante administratie uit te voeren.
  • Onze re-integratieverplichtingen na te komen en te voldoen aan (het vanuit de overheid opgelegde doeleinde) om personen met een grote(re) afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen.
  • Een opdracht bij de opdrachtgever te kunnen vastleggen in een overeenkomst met de opdrachtgever en de overeenkomst met de opdrachtgever te onderhouden en na te komen.
  • Ten behoeve van onze opdrachtgevers gegevens te verwerken in het kader van een pre-employment screening.
  • Voor het bevorderen van uw persoonlijke ontwikkeling en inzetbaarheid, waaronder training, opleiding en testen.
  • Voor managementdoeleinden waaronder managementinformatie, het verzorgen van interne controles en bedrijfsveiligheid en het uitoefenen van audits en accountantscontrole.
  • Kwaliteitsdoeleinden zoals certificering.
  • Subsidies, premiekortingen e.d. aan te vragen.
  • Als we een werknemers- of personeels-/bemiddelingsrelatie met u zijn aangegaan, voor naleving van wet- en regelgeving, waaronder maar niet beperkt tot identificatie, arbeidswetgeving, fiscale- en sociale zekerheidswetgeving, bestrijding van fraude en nationale en internationale sanctiewetgeving.

Welke persoonsgegevens verzamelen wij van u?

XXL-Bouwsupport kan u als werkzoekende, kandidaat, gedetacheerde, (tijdelijke) werknemer, zelfstandig ondernemer en/of wanneer u een zakelijke relatie bent van XXL-Bouwsupport, de onderstaande persoonlijke gegevens verwerken. U bent zelf verantwoordelijk dat de door u aangedragen persoonlijke gegevens juist en up-to-date zijn.

Werkzoekende of kandidaat

  • NAW gegevens, e-mailadres, telefoonnummer en andere contactgegevens
  • Geboortegegevens, leeftijd, geslacht
  • Curriculum vitae (cv), informatie over opleiding, stages en werkervaring
  • Gegevens over trainingen en opleidingen en/of testen die u zelf of via ons heeft gevolgd of gedaan
  • Gegevens over beschikbaarheid en verlof
  • Nationaliteit, BSN & identiteitsbewijs (kopie identiteitsbewijs), een eventuele werkvergunning
  • Gegevens in het kader van een pre-employment screening
  • Gegevens betreffende de aard en inhoud van de vorige arbeidsbemiddelingen, alsmede betreffende de beëindiging ervan
  • Andere gegevens die van belang (kunnen) zijn in het kader van de beoordeling van de geschiktheid van de kandidaat, bijvoorbeeld referenties en getuigschriften en gegevens betreffende werkervaring
  • Overige gegevens die gerelateerd zijn aan de personeels-, salaris- en verzuimregistratie
  • Op vrijwillige basis andere content waarmee u zichzelf voorstelt (video, foto)
  • Andere dan de hierboven genoemde gegevens waarvan de verwerking wordt vereist ingevolge of noodzakelijk is met het oog op de toepassing van de wet

Gedetacheerde, (tijdelijke) werknemer en zelfstandig ondernemer

Indien u voor XXL-Bouwsupport of haar opdrachtgevers kunt gaan werken/werkt/heeft gewerkt, kan XXL-Bouwsupport onderstaande gegevens verwerken:

  • NAW gegevens, e-mailadres, telefoonnummer, bank- en/of girorekeningnummer en andere contactgegevens
  • Geboortegegevens, leeftijd, geslacht
  • Curriculum vitae (cv), informatie over opleiding, stages en werkervaring
  • Gegevens over trainingen en opleidingen en/of testen die u zelf of via ons heeft gevolgd of gedaan
  • Gegevens over beschikbaarheid en verlof
  • Nationaliteit, BSN & identiteitsbewijs (kopie identiteitsbewijs), een eventuele werkvergunning
  • Gegevens in het kader van een pre-employment screening
  • Gegevens betreffende de aard en inhoud van de vorige arbeidsbemiddelingen, alsmede betreffende de beëindiging ervan
  • Andere gegevens die van belang (kunnen) zijn in het kader van de beoordeling van de geschiktheid van de kandidaat, bijvoorbeeld referenties en getuigschriften en gegevens betreffende werkervaring
  • Overige gegevens die gerelateerd zijn aan de personeels-, salaris- en verzuimregistratie
  • Op vrijwillige basis andere content waarmee u zichzelf voorstelt (video, foto)
  • Andere dan de hierboven genoemde gegevens waarvan de verwerking wordt vereist ingevolge of noodzakelijk is met het oog op de toepassing van de wet

Met wie kunnen wij uw persoonsgegevens delen?

XXL-Bouwsupport kan uw persoonsgegevens doorgeven aan andere entiteiten van XXL-Bouwsupport, haar opdrachtgevers, onderaannemers (bijvoorbeeld gegevensbewerkers) die namens XXL-Bouwsupport diensten verlenen of opdrachten uitvoeren, leveranciers, overheidsinstanties en andere zakelijke relaties. En in alle overige gevallen waarin wij hiertoe kunnen worden verplicht, bijvoorbeeld door een gerechtelijk bevel of een gerechtelijk vonnis.

De verstrekking van de persoonsgegevens geschiedt op basis van een gerechtvaardigd belang, wettelijke verplichting en/of ter uitvoering van de overeenkomst in overeenstemming met de doelen zoals genoemd bij “Waarom verzamelen wij uw persoonsgegevens?”.

Uw persoonsgegevens kunnen worden doorgegeven buiten Nederland. XXL-Bouwsupport heeft de nodige maatregelen genomen om te verzekeren dat de doorgegeven persoonsgegevens adequaat worden beschermd.

Hoe lang bewaren wij uw persoonsgegevens?

De bewaartermijnen die we hanteren, zijn afhankelijk van de toepasselijke wettelijke bewaartermijnen.

Kandidaten (indien u nog niet voor XXL-Bouwsupport heeft gewerkt)

Uw bemiddelingsgegevens (CV, werkervaring, opleiding, testresultaten e.d.) zijn beschikbaar tot twee jaar na het laatste contact indien u niet voor XXL-Bouwsupport heeft gewerkt. Indien u niet meer bemiddeld wilt worden, kunt u gebruik maken van het recht om vergeten te worden. U kunt hiervoor een e-mail sturen naar info@xxl-bouwsupport.nl. u wordt niet meer benaderd en bemiddeld door XXL-Bouwsupport en we zorgen ervoor dat uw bemiddelingsgegevens worden verwijderd. Na afloop van de wettelijke termijn van twee jaar worden uw gegevens automatisch verwijderd.

Indien u voor XXL-Bouwsupport heeft gewerkt

Uw bemiddelingsgegevens zijn beschikbaar tot twee jaar na einde dienstverband. Bepaalde persoonsgegevens zijn ten behoeve van bijvoorbeeld claims, audits en fiscale verplichtingen langer beschikbaar voor XXL-Bouwsupport. Na afloop van wettelijke bewaartermijnen worden uw gegevens definitief verwijderd.

Indien u niet meer bemiddeld wilt worden, dan kunt u dit aangeven bij uw contactpersoon. U wordt niet meer benaderd en bemiddeld door XXL-Bouwsupport. Uw persoonsgegevens worden in dat geval na twee jaar gearchiveerd in een afgeschermde omgeving. Uw persoonsgegevens zijn dan enkel beschikbaar voor Xxl-Bouwsupport onder strikte voorwaarden overeenkomstig de daarvoor toepasselijke doelen en termijnen.

Uw rechten

Wij hechten er waarde aan dat u gemakkelijk gebruik kunt maken van uw rechten met betrekking tot de verwerking van uw persoonsgegevens. Als u gebruik wenst te maken van een van de u toekomende en hieronder benoemde rechten kunt u zoals onderstaand wordt omschreven contact met ons opnemen.

Inzage en/of wijzigen gegevens

U kunt ons op elk gewenst moment via mailadres info@xxl-bouwsupport.nl dan wel per brief XXL-Bouwsupport BV, t.a.v. functionaris gegevensbescherming. Staalstraat 103, 1951 MA Velsen-Noord, verzoeken aan te geven welke (categorieën van) gegevens wij van u verwerken, voor welke doeleinden dat gebeurt, van welke bron de gegevens komen en welke bewaartermijnen door ons worden gehanteerd.

Daarnaast kunt u op elk gewenst moment contact met ons opnemen om uw gegevens aan te vullen, te verbeteren of te verwijderen. Mocht onverhoopt blijken dat wij verkeerde persoonsgegevens van u hebben verstrekt, zullen wij dit rectificeren.

Verwerking van uw gegevens beperken

Wanneer u het niet eens bent met de inhoud van de gegevens die wij van u bewaren, kunt u een verzoek in dienen om tijdelijk de verwerking van uw gegevens te beperken. Wij wachten dan met het verspreiden van uw gegevens tot deze naar uw mening weer op orde zijn. U kunt een verzoek tot een verwerkingsbeperking op elk gewenst moment via e-mailadres info@xxl-bouwsupport.nl dan wel per brief XXL-Bouwsupport BV, t.a.v. functionaris gegevensbescherming, Staalstraat 103, 1951 MA Velsen-Noord, indienen.

Recht om gegevens over te dragen

U kunt de persoonsgegevens die wij van u bewaren, in een gestructureerde, gangbare en machineleesbare vorm opvragen via info@xxl-bouwsupport.nl. U bent volledig vrij deze informatie over te dragen aan derden.

Recht om vergeten te worden

Wanneer u geen gebruik meer wenst te maken van onze diensten kunt u een verzoek indienen van verwijdering van al uw persoonlijke gegevens. U kunt ons op elk gewenst moment via info@xxl-bouwsupport.nl dan wel per brief XXL Bouwsupport BV, t.a.v. functionaris gegevensbescherming. Staalstraat 103, 1951 MA Velsen-Noord, verzoeken al uw gegevens te verwijderen met inachtneming van de wettelijk bewaartermijnen.

U kunt daarnaast uw eventueel verleende toestemming om uw gegevens te verwerken op elk moment intrekken. Wij zullen de verwerking van uw persoonsgegevens waarvoor u toestemming had verleend staken. Het intrekken van uw toestemming heeft echter geen invloed op de verwerkingen die al hebben plaatsgevonden.

Procedure, responstermijn en kosten

Wij proberen uw verzoeken als genoemd in dit hoofdstuk zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen één maand, te behandelen. Wij zijn verplicht uw identiteit te controleren voordat aan uw verzoeken kan worden voldaan. Uw verzoeken worden in beginsel elektronisch behandeld, tenzij dat niet mogelijk is of u anders verzoekt. Voor de behandeling van uw voornoemde verzoeken brengen wij in beginsel geen kosten in rekening, tenzij uw verzoeken buitensporig zijn, kennelijk ongegrond of indien u bij het recht op inzage om bijkomende kopieën verzoekt.

Functionaris gegevensbescherming

XXL-Bouwsupport heeft een functionaris voor gegevensbescherming aangesteld die binnen de organisatie toezicht houdt op de toepassing en naleving van de privacyregels. De contactgegevens van deze functionaris zijn:

Nick Struijs, Staalstraat 103, 1951 MA Velsen-Noord
E-mail: info@xxl-bouwsupport.nl 
Telefoonnummer: 0255 820 203

Beveiliging

XXL-Bouwsupport doet er alles aan om uw persoonsgegevens optimaal te beveiligen tegen onrechtmatig gebruik. Wij doen dit aan de hand van fysieke, administratieve, organisatorische en technische maatregelen. Bijvoorbeeld: alleen geautoriseerden hebben toegang tot de gegevens. Indien en voor zover gegevens worden verstrekt aan gegevensbewerkers die namens haar diensten verlenen of opdrachten uitvoeren, is XXL-Bouwsupport met hen overeengekomen dat zij de persoonsgegevens eveneens optimaal beveiligen.

Bewaartermijn

XXL-Bouwsupport bewaart persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk is voor het doel van de verwerking en conform de wettelijke bewaartermijnen.

Vragen, opmerkingen, klachten of (vermoeden) datalek

Heeft u vragen, opmerkingen of klachten over de bescherming van uw persoonsgegevens door XXL-Bouwsupport, dan kunt u schriftelijk of per e-mail contact met ons opnemen via info@xxl-bouwsupport.nl dan wel per brief XXL-Bouwsupport BV, t.a.v. functionaris gegevensbescherming. Staalstraat 103, 1951 MA Velsen-Noord. U kunt bij ons met vragen, opmerkingen of klachten over de bescherming van uw persoonsgegevens ook telefonisch terecht via telefoonnummer 0255 820 203.

Indien u het niet eens bent met het gebruik door XXL-Bouwsupport van uw persoonsgegevens, kunt u eveneens een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Datalek

Is er sprake van een (vermoeden van) datalek, dan verzoeken wij u dit direct te melden aan onze functionaris gegevensbescherming via info@xxl-bouwsupport.nl.

Wijzigingen

XXL-Bouwsupport behoudt zich het recht voor om dit privacy statement aan te passen of te wijzigen. Geen van de bepalingen uit het privacy statement heeft tot doel om enige verplichting of overeenkomst tot stand te doen komen tussen XXL-Bouwsupport en een betrokkene. Het meest actuele privacy statement is te allen tijde in te zien op de website van XXL-Bouwsupport. Deze versie is opgesteld in december 2020.

Overige bepalingen

Op de bepalingen uit dit privacy statement en alle hieruit voortvloeiende geschillen is Nederlands recht van toepassing.