XXL BOUWSUPPORT

XXL Installatie

De technologische ontwikkelingen en de vraag naar duurzame, comfortabele en gezonde gebouwen heeft ervoor gezorgd dat installatietechniek steeds belangrijker is. Door de digitalisering is het concrete samenwerken tussen partners en disciplines beter mogelijk.

Samen met onze partners realiseert XXL Installatie projecten voorzien van hoogwaardige technische installaties. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de afdelingen ontwerp en technisch advies.

Hierdoor kunnen wij projecten realiseren die niet alleen bij oplevering voldoen aan uw wensen, maar ook op de lange termijn het gewenste rendement opleveren. Wij werken bij voorkeur in bouwteamprojecten of in een design-, build- en maintenancegroep.

Werkwijze

Inmiddels is de techniek overal verweven in de gebouwde omgeving. Virtueel bouwen heeft als doel om alle informatie van een bouwproject te vertalen naar één digitaal bouwwerk. Hiermee beheersen we de complexiteit van de ruimten, prefab componenten, techniek en installaties. Zodat alles optimaal en naadloos aansluit.

Dit alles vertalen we naar één gedetailleerd model, dat tijdens het bouwproject voor alle partijen toegankelijk is. Alle werknemers gebruiken deze handleiding tijdens de realisatie en het toekomstige onderhoud. BIM past naadloos in onze manier van integraal, digitaal, duurzaam en veilig werken. Juist ook omdat het samenwerken zo goed gefaciliteerd wordt.

Uitdagingen

Door prefabriceren op locatie is het niet meteen goedkoper. Je moet eerst investeren in de voorbereiding voordat je seriematig kunt produceren. Samenwerking met andere partijen in de keten is noodzakelijk, anders lukt het niet.

We hebben de samenwerking met alle partners nodig om dit goed voor elkaar te krijgen. Vroegtijdige afstemming met de betrokken partners is dus van groot belang. Naast de voordelen van installatie-elementen of -modules, zijn er ook nadelen aan prefabricage. We dienen rekening te houden met deadlines en de productietijd van de prefab modules. Bovendien kun je op een gegeven moment in het proces geen wijzigingen meer doorvoeren. Datzelfde geldt ook voor de vloeren, wanden en andere materialen.

XXL Installatie

Oplossing

Prefab is het nieuwe verdienmodel van de installateur. In onze werkplaats worden geprefabriceerde installatiemodules gemaakt. In onze prefab modules en elementen worden bijvoorbeeld de luchtwarmtepomp met wtw-unit, kanalen, leidingenwerk, een buffervat en de verdeler voor de vloerverwarming samengevoegd. Hierdoor zijn er veel minder handelingen nodig op de bouwlocatie.

Het prefabriceren van installaties in een module fabriek heeft een belangrijk voordeel, we kunnen meer produceren met dezelfde mensen door ze efficiënter in te zetten. De monteurs kunnen bij ons in de werkplaats beter werk leveren in een kortere tijd, omdat ze geen last hebben van weersinvloeden en onder geconditioneerde omstandigheden werken.

Wilt u meer over XXL Installatie weten? Neem dan contact met ons op.

XXL Bouwsupport. Samen zijn wij Under Construction.